Retour au blog
Blog

För akademiker och unga yrkesverksamma: Frågor och svar med Neato Senior Lead Industrial Designer.

När höstens studenter börjar sina nya vägar i livet vill vi dela med oss av några av våra Neato-anställdas karriärvägar. Vi fick tillbringa lite tid med vår ledande industridesigner på Neato Robotics, Jeremy Burgess. I den här frågestunden berättar han hur han fick sin roll på Neato, vad han gör dagligen och delar även med sig av några tips till dem som är intresserade av en karriär inom industridesign. Om det är något vi lärde oss av vår intervju med Jeremy är det att följa hans råd: "Låt dig aldrig nedslås på din resa eller låta någon säga att du inte kan göra det - det är ditt jobb att bevisa att dessa människor har helt fel.  

F: Vad har du för ansvarsområden som senior industridesigner? 

S: Som ledande industridesigner på Neato Robotics arbetar jag i produktutvecklingsteamet där jag är aktivt involverad i alla faser av produktutvecklingen. När det gäller en ny produkt börjar allt med en utforskningsfas. Här samlar jag in de uppgifter som behövs för att kunna fatta välgrundade konstruktionsbeslut. Detta inkluderar granskning av konkurrerande produkter, forskning om närliggande branscher för att bättre förstå det aktuella marknadsläget och utforskning av lämplig ny teknik. Under den här fasen genomför jag också intervjuer på plats med kunderna för att samla in värdefulla insikter som bidrar till utvecklingen av innovativa produkter. 

Efter upptäcktsfasen kommer visionsfasen. I början av den här fasen fastställer jag en uppsättning designprinciper och analyserar framtida trender som hjälper mig att utveckla produktens designspråk och filosofi. Dessa hjälper mig att se på innovativa produktmöjligheter genom linsen av nyetablerade designprinciper, språk och filosofi för att hitta nya kreativa sätt att paketera nya lösningar till en produkt som uppfyller sitt syfte på ett estetiskt tilltalande och ikoniskt sätt. Detta görs med en kombination av handskisser, snabba fysiska prototyper, digitala handrenderingar, CAD-modellering, 3D-visualisering, 3D-utskrift och modeller. I det här skedet börjar jag utveckla en material-, färg- och ytstrategi för att maximera produktens känslomässiga inverkan.

Vid den här tidpunkten i projektet börjar jag arbeta närmare med ingenjörerna för att utveckla fungerande prototyper och ta itu med de första interna förpackningsfrågorna. Samarbetet fortsätter under massproduktionen för att bevara designens ursprungliga syfte och hitta kreativa lösningar på de produktionsbegränsningar som uppstår. Jag hjälper också till med förpackningsstruktur/konstverk och produktionsrenderingar vid behov.

F: Vad är det bästa med att arbeta som industridesigner?

S: Det jag gillar mest med att vara industridesigner är att lösa problem. Oavsett om det handlar om att lösa kundernas frustration, hitta ett nytt designspråk, rätta till svåra CAD-ytfel, lösa tillverkningsproblem, lösa ett problem med användbarhet eller hitta en lösning för hållbarhet. 

F: Vad är den största utmaningen i ditt arbete?

S: Den största utmaningen i mitt arbete är att tänja på gränserna för design och tillverkning inom projektbudgeten för att producera något som är önskvärt och genomförbart. 

F: Har du alltid velat arbeta inom detta område? 

S: När jag ser tillbaka på min barndom tror jag att det fanns många tecken på att industridesign skulle passa mig, även om jag inte visste att området fanns ännu. Som barn har jag alltid tyckt om att rita, måla och skulptera, och mina föräldrar stödde min dröm om att bli tecknare. Jag var också väldigt nyfiken på hur saker och ting fungerade och hur de sattes ihop. Jag älskade att plocka isär leksaker och gamla apparater i huset, inklusive mina föräldrars dammsugare. När jag först kom i kontakt med industridesign på gymnasiet visste jag genast att det var ett yrke jag ville ha.

F: Vad ledde dig till din karriär på Neato Robotics?  

S: Neato är ett etablerat varumärke som har tillverkat fantastiska produkter i flera år. Tidigare använde de sig av externa byråer för sin industridesign. När jag fick veta att Neato sökte någon som skulle bygga upp en intern avdelning för industridesign, var våra mål och önskemål i linje med varandra.

Q: På tal om erfarenhet. Vilken typ av erfarenhet behöver man för att bli industridesigner? 

S: För att få ett jobb som industridesigner bör du ha gjort minst två praktikperioder innan du ansöker om en heltidstjänst. Detta ger dig erfarenhet från branschen och den förståelse som företagen söker i ett CV. Det är också ett bra sätt att ta reda på vilken typ av företag du vill arbeta på och se till att det är ett jobb du verkligen vill göra. Skolor betonar ofta bara de roliga och glamorösa aspekterna av designprocessen; det är bra att se hur design ser ut i en vardaglig professionell miljö.

F: Kan du berätta lite om din utbildningsbakgrund och vilka akademiska kurser och meriter som krävs för en roll som din? 

S: Jag hade tur som växte upp i södra Kalifornien. Jag är inte säker på att jag skulle ha upptäckt industridesign om jag inte hade varit i närheten av Art Center College of Design i Pasadena. ACCD råkar ha ett av de bästa programmen för industri- och fordonsdesign i världen. Jag började min utbildningsresa genom att delta i ACCD:s lördagsprogram från mitt andra till sista skolår. Efter gymnasiet skrev jag in mig på Pasadena City College för att avlägga de flesta av de överförbara akademiska kurser som ACCD kräver för att få examen. Jag använde också min tid på City College för att bygga upp en ansökningsportfölj genom att läsa designkurser som gavs av lärare som också undervisade vid ACCD:s kandidat- och masterprogram. Efter att ha läst några kurser i bildesign på City College bestämde jag mig för att byta karriärväg till bildesign. När jag väl hade en portfolio som jag var nöjd med ansökte jag om att bli antagen till ACCD:s bildesignprogram. Jag tillbringade de följande fyra åren med att lära mig så mycket som möjligt av mina klasskamrater och professionella lärare i branschen, arbetade med mitt hantverk och genomförde två praktikperioder under mitt sista skolår.

Som intyg räcker det med ett examensbevis från vilket universitet som helst. Ärligt talat spelar det ingen roll vilken skola du har gått ut från, det är arbetet, hantverket och hur du uttrycker ditt eget unika designspråk som räknas. Jag hävdar att ett examensbevis från ACCD hjälper dig att bli erkänd i designbranschen, men det är ingen garanti. Man får ut det man satsar, och man måste satsa mycket på det!

F: Vad har du för råd till studenter och akademiker som vill satsa på en karriär inom industridesign?

S: Mitt viktigaste råd är engagemang och uthållighet. Jag vill inte bortse från det faktum att det nu mer än någonsin finns tusentals studenter som tar examen varje år från ett ständigt växande antal designskolor runt om i världen. Industridesign är en relativt liten bransch med ett begränsat antal arbetstillfällen. Om du vill göra karriär inom industridesign måste du inse att konkurrensen är hård, så du måste vara beredd att ge allt och lite till. 

Även om jag rekommenderar ACCD eftersom jag hade en mycket bra erfarenhet under min tid där, finns det många andra skolor som utbildar akademiker för industrin utan att du behöver ta på dig ett berg av studieskulder. En utmärkt utgångspunkt för en karriär inom industridesign är att ansöka om en plats på Advanced Designs offsite-program på https://advdes.org/Offsite.

Slutligen bör du lära dig så mycket som möjligt av dina studiekamrater under studierna och bygga upp en gemenskap med dem där ni kan växa tillsammans och motivera varandra. Dessa relationer kommer att hjälpa dig under resten av din karriär och leda till oväntade möjligheter! 

F: Finns det något annat du skulle vilja tillägga? 

S: Låt dig aldrig nedslås och låt ingen säga att du inte kan göra det - det är ditt jobb att bevisa att de har fel

Retour au blog